Barion Pixel

Médiatudatosság - fókuszcsoportos beszélgetés Debrecenben

 

kraftlabnyitó
TV vs közösségi média? Milyen felületeken van a legtöbb regisztrált felhasználó Magyarországon? És milyen platformokon vannak jelen a fiatalok? Vajon a fiatalok általánosságban tudatosan használják őket? Többek között ezeket a kérdéseket is körüljártuk a Médiatudatosság c. projektünk keretében tartott fókuszcsoportos beszélgetésünkön, amelyet debreceni középiskolásoknak szerveztünk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével. Vendégünk volt Horváth Balázs, a helyszínt is biztosító KraftLab vezetője, akivel szintén érdekes diskurzus alakult ki a fiatalok és a média kapcsolatáról.

Fókuszcsoportos beszélgetés Miskolcon

315769257 539316521542855 3643083883777780 n
Milyen felületekről tájékozódnak a fiatalok? Tényleg olvasnak még nyomtatott sajtót? Vajon mitől függ egy médium hitelessége? Ha valamit szinte mindenki igaznak tart, akkor az tényleg igazsággá válik? Többek között ezeket a kérdéseket is körüljártuk a Médiatudatosság c. projektünk keretében tartott fókuszcsoportos beszélgetésünkön, amelyet miskolci középiskolásoknak szerveztünk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével. Vendégünk volt Szarka Dénes, Miskolc Város ifjúságpolitikai tanácsnoka és Király Csaba kommunikációs szakember is, akikkel szintén érdekes diskurzus alakult ki a fiatalok és a média kapcsolatáról.

MÉDIAtudatosság - A fiatalok és a média kapcsolatát kutatjuk most induló projektünkben

médiatudatosság
A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány új projektet indít a tudatos médiahasználat ösztönzése érdekében. Kezdeményezésünk mozgatórugója, hogy meglátásunk szerint a fiatalok nagy része nem ismeri kellően a média világát, nem érdeklik őket a közéleti hírek, a minőség, és sokszor nem tudják megkülönböztetni az álhírt a valóságtól, ezért gyakran elvesznek a modern világunk információáradatában, és komoly útbaigazításra van szükségük. Saját tapasztalataink és a fiatalok elmondása is arra enged következtetni, hogy ez a probléma európai szintű, de hazánkban is erőteljesen jelen van.

Fókuszcsoportos beszélgetés Nyíregyházán

315185575 531874288953745 2366166487425426925 n
Az ősszel indult projektünk célja többek között a fiatalok véleményének, javaslatainak összegyűjtése, rendszerezése a médiával kapcsolatban. Ennek az első állomását tartottuk Nyíregyházán, ahol 15 meghívott fiatal beszélgetett az eredményesen működő ifjúsági közösségi tér, a Mustárház elnökével, Dombóvári Gáborral.

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!