Barion Pixel
kezdolap

Rólunk

fan logo 1 webre
A Fiatalok a Nemzetért Alapítványt hazaszeretet által vezérelt, lelkes fiatalok hozták létre. Szívügyünk történelmi, kulturális hagyományaink ápolása, őseink emlékének megőrzése, a tudományos és kulturális élet gazdagítása, az ezt szolgáló rendezvények szervezése, támogatása.

Velünk élő hagyományok - Fotókon a Kárpát-medence népszokásai

fotópályázat plakat
A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány fotópályázatot hirdet Velünk élő hagyományok - Fotókon a Kárpát-medence népszokásai címmel. Fotópályázatunk célja, hogy a Kárpát-medence máig élő népszokásait feltérképezzük és minél többekkel megismertessük. Számos vidék, település lakói őriznek a mai napig réges régi, akár sok száz éves hagyományokat, amelyekre fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet. Jeles napok, ünnepek, foglalkozások vagy épp a település múltjához kötődő hagyományok - mindezt számos helyen a mai napig megfigyelhetjük. Merüljünk hát el a múltban és mutassuk meg gazdag örökségünket!

Az Alapítvány számára fontos küldetés többek között, hogy a mai modern, globalizálodó világunkban ne csak a csodálatos tájakat ismertessük meg minél szélesebb körben (mint ami a korábbi fotópályázatunk témája volt), hanem a magyarsághoz fűzűdő hagyományokat is, amelyekre büszkék lehetünk. Így ez a fotóverseny az élmények megosztásán túl egyfajta ajánlóként is szolgál.

A nevezéshez nincs más dolgod, mint fényképezőgéppel vagy telefonnal megörökíteni a hagyományőrzés pillanatát (pl. betlehemezés, kosárkészítés, locsolkodás, májusfaállítás stb.) vagy a régi képeidet elővenni és a jelentkezési űrlapot kitölteni, majd az ott megadott e-mail címre elküldeni a képet. A verseny kiírásánál korábban készített képekkel is lehet nevezni. A versenyen kortól függetlenül lehet indulni. További részletek: https://bit.ly/3Q9epqH

Érdemes lesz követni az oldalunkon megosztott képeket még akkor is, ha esetleg Te magad nem nevezel be, lájkjaiddal pedig befolyásolhatod a verseny kimenetelét. :)

Fiatalok a Nemzetért Alapítvány

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!