Barion Pixel

feltaláló
Méltán büszkék lehetünk hazánk nagy történelmi alakjaira, művészeire és olimpikonjaira, de nem szabad megfeledkezni a feltalálóinkról, kutatóinkról sem. Ezért most A feltaláló c. filmet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ami Dr. Béres József és a Béres Csepp történetét mutatja be.

A film által nem csak egy zseniális elmét és készítményét ismerhetjük meg, hanem objektív látleletet is nyújt a hatvanas–hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról, intrikákról. Dr. Béres József mit sem törődve az elnyomással őszintén hitt a feltalált szerben és emiatt hajlandó volt szembeszállni a hatalommal is. Nem véletlen, hogy humánus, igazságkereső személyisége sokakat az ügy mellé állított. Mindezek alapján bátran ajánljuk nektek ezt a filmet, hogy jobban megismerjétek az egyik kiemelkedő feltalálónkat.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).